Καμουτ Βιο 500 Γραμ. – ΒΙΟ127
Original price was: 4.18 €.3.76 €Η τρέχουσα τιμή είναι: 3.76 €.
Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
ΕΝΑ ΣΙΤΑΡΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ (ΧΑΜΗΛΟ ΣΕ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)
Το σιτηρό kamut είναι μια πολύ παλιά ποικιλία σταριού, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την Αίγυπτο. Το kamut μπορεί να καταναλωθεί ωμό και ταιριάζει πολύ καλά σε μούσλι ή γιαούρτι φρούτων. οι κόκκοι είναι επίσης σχεδόν δύο φορές μεγαλύτεροι από αυτούς του παραδοσιακού σίτου. Περιέχει εκτός από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β και μέταλλα. Το αλεύρι kamut μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι σίτου στις περισσότερες συνταγές. Συνδυάστε μαγειρεμένο σιτηρό kamut με τυρί φέτα για μια γρήγορη κρύα σαλάτα, ή να το χρησιμοποιείτε ως βάση για πιλάφι. Το σιτηρό kamut βρίσκεται στα δημητριακά και στα ψημένα τρόφιμα, όπως τα κράκερς, μπισκότα, και τα ψωμιά.
Βιολογικό Προϊόν
ΧώραΚΑΝΑΔΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.Ενέργεια: 1440kj/341kcal – Λίπη: 2,2g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,50g – Υδατάνθρακες: 59,3g εκ των οποίων σάκχαρα:2,60g – Φ.Ίνες: 12g – Πρωτεΐνες: 15g – Αλάτι: 0,14g
Κατασκευαστής:
OLA-BIO
Κωδικός Προϊόντος:
ΒΙΟ127
Βάρος Τεμαχίου
500gr
Bar-Code
5204217901067
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΜΟΥΤ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
Υλικά για 4 μικρές μερίδες
⦁ καμούτ , ολόκληρους σπόρους, 250γρ ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ φρέσκο κρεμμυδάκι, 1, κομμένο σε ροδέλες
⦁ ντομάτες, 2 μεγάλες, κομμένες σε κυβάκια
⦁ αγγούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
⦁ ηλιόσπορος, 4 κσ ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ κουκουναρόσπορος, 4 κσ ΟΛΑ ΒΙΟ
⦁ κάπαρη ανθός, 2 κσ
⦁ ελιές, 20
⦁ πιπέρι 1/16 κτ ή όσο μας αρέσει
Εκτέλεση
⦁ Βράζουμε το καμούτ σε 2,5 κούπες νερό σε υψηλή ένταση για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο επιθυμούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό όσο βράζει ώστε να μην εξαφανιστεί όλο το νερό.
⦁ Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να ρουφήξει κι άλλο νερό. Ιδανικά θα πρέπει να μην χρειαστεί σούρωμα (να μην έχει μείνει νερό στην κατσαρόλα).
⦁ Μεταφέρουμε το καμούτ σε μία λεκάνη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε.Προαιρετικά προσθέτουμε ελαιόλαδο
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.