info@bio4you.gr
2651 045514
Αλευρι Πατατας Βιο 350 Γραμ. – ΒΙΟ186
Original price was: 2.37 €.2.25 €Η τρέχουσα τιμή είναι: 2.25 €.
Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Το αλεύρι πατάτας διαφέρει από το άμυλο πατάτας και ως προς την γεύση αλλά και την παραγωγή τους.
Στο αλεύρι η πατάτα αφυδατώνεται και μετά αλέθεται. Έχει εξαιρετική ποιότητα ψησίματος και χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού ως πρόσθετο μαζί με άλλα άλευρα ή και μόνο του, σε κέικ, μπισκότα, ακόμα και ως πηκτικό σε σούπες, σάλτσες κλπ.Για την καλύτερη προστασία του προϊόντος να φυλάσσεται σε μέρος σκιερό, δροσερό και μετά το άνοιγμα του στο ψυγείο. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να φυλάσσεται μόνο στο ψυγείο.
Βιολογικό Προϊόν
ΧώραΓΕΡΜΑΝΙΑ
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.Ενέργεια: 1365kj/326kcal – Λίπη:0,10g εκ των οποίων κορεσμένα:0,02g – Υδατάνθρακες: 80g εκ των οποίων σάκχαρα: 0g – Φ.Ίνες: 0g – Πρωτεΐνες: 0,10g – Αλάτι: 0,01g
Κατασκευαστής:
OLA-BIO
Κωδικός Προϊόντος:
ΒΙΟ186
Βάρος Τεμαχίου
350gr
Bar-Code
5204217904440
ΣΥΝΤΑΓΗ
Ψωμί πατάτας
Συστατικά:
90 γρ. πουρέ πατάτας , σε σκόνη
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
1 κρόκο
100 γρ. γάλα
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
6 γρ. μαγιά ξηρή
Για το σερβίρισμα:
100 γρ. φέτα
1 ντομάτα
10 ελιές, σε ροδέλες
θυμάρι, φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τον πουρέ πατάτας σε σκόνη, το βούτυρο, το αυγό και τον κρόκο. Χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ανακατευτούν τα υλικά μεταξύ τους.
Αλλάζουμε το φτερό με τον γάντζο. Βάζουμε στη χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού που έχουμε στο μπολ.
Ανακατεύουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι τριγύρω από τον γάντζο.
Αν το ζυμάρι μας είναι αρκετά κολλώδες προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι μας σε ένα λαδωμένο μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και πλάθουμε ένα καρβελάκι.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα αν την καρφώσουμε στο κέντρο του.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.
Για το σερβίρισμα:
Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και προσθέτουμε στο μπολ με τη φέτα.
Προσθέτουμε τις ελιές, το αλάτι, το θυμάρι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πάνω στο ψωμί μας.
Μία συνταγή του Άκη Πετρατζίκη.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.